Darurile naturii

Darurile pamantului, apei si soarelui CaliVita

Darurile pamantului, apei si soarelui CaliVita

Darurile naturii, plantele si ierburile, atat din ape cat si de pe uscat, au fost folosite pentru tratarea bolilor de mii de ani! Primele inregistrari scrise despre utilizarea plantelor medicinale realizate de egipteni, azteci, incai si sumerieni datează de cel putin 5.000 de ani.

Folosirea plantelor medicinale nu este ceva trecut sau de moda veche, dimpotriva. Cea mai mare parte a populatiei lumii pana in prezent se bazeaza foarte mult pe materialele vegetale, plante medicinale si extracte ca medicamente.

Cel putin 25% din medicamentele farmaceutice actuale au inca ingrediente vegetale si / sau derivate (sintetice) din acestea. Insa, medicina moderna, asa cum stim,  se indeparteaza de plante ca nucleu al medicamentelor sale.

Este evident ca multe probleme de sanatate exista si astazi si este nevoie de medicamente mai noi, mai eficiente, cu efecte secundare mult mai putin periculoase decat avalansa de droguri, multe cu denumiri comerciale exotice, care sunt folosite astazi si care lucreaza mai mult la simptome decat la cauza principala a problemei (sanatatii).

Exista o nevoie urgenta de a utiliza plante, ciuperci si mucegaiuri care au fost folosite timp de secole de vindecatorii traditionali.