Frumusete

Produse de igiena personala naturale OrganiCare

 Produse de igiena personala naturale OrganiCare

Aparitia produselor cosmetice organice demonstreaza faptul ca oamenii doresc sa se reintoarca la natura sub orice forma; se stie faptul ca din timpuri stravechi, plantele erau folosite ca remedii, atat pentru piele si par, in general pentru sanatatea intregului organism, chiar si pentru echilibrarea mentala si sufleteasca. 

Astfel, a fost un pas firesc pentru CaliVita sa creeze familia OrganiCare pentru ingrijirea pielii si parului, produse in care a fost captata puterea si puritatea plantelor de cea mai buna calitate, in conditii si prin metode traditionale de productie, dar respectand intocmai cerintele impuse pentru cosmetice organice.

Un produs trebuie sa indeplineasca o serie de cerinte foarte stricte pentru a fi catalogat drept produs cosmetic organic.

Printre altele, trebuie sa fie fabricat din materii prime provenite din culturi organice, sa fie procesat cu ajutorul unor tehnologii stabilite cu precizie, sa nu contina substante chimice, substante sintetice sau ingrediente modificate genetic.

Este interzis ca materiile prime si produsele finite sa fie expuse unor substante nocive pentru mediul inconjurator, cum ar fi metale grele, carbohidrati cancerigeni, reziduuri farmaceutice, pesticide.

Trebuie evitate toate ingredientele care cresc riscul de iritatii, alergii sau afectiuni, cum ar fi derivatii din petrol, colorantii sintetici, substantele cancerigene sau derivatii din aluminiu.

In plus, este interzisa utilizarea plantelor pe cale de disparitie pentru ca organic inseamna si promovarea echilibrului ecologic si biodiversitatea.