Antioxidanti

Antioxidanti - Suplimente alimentare CaliVita

Antioxidanti - Suplimente alimentare CaliVita

In fiecare zi in organismul nostru se da o lupta intre radicalii liberi si antioxidanti.

Cine sunt cei 2 participanti la lupta?

Radicalii liberi sunt substante chimice instabile, care incearca constant sa devina stabile si determina astfel transformarea moleculelor cu care interactioneza in radicali liberi. Radicalii liberi in cantitate mare sunt responsabili de imbatranirea prematura a organismului si de cresterea riscului de aparitie a numeroaselor boli.

Cum rezolva antioxidantii problema?

Ei sunt asa numitele „molecule de sacrificiu”, sacrificandu-se si transformand radicalii liberi in molecule stabile. Aceasta lupta se da in fiecare zi, de aceea este important ca antioxidantii sa fie consumati constant, pentru a ajuta organismul sa contracareze efectele nocive ale radicalilor liberi. CaliVita va ofera o gama variata de produse care contin ingrediente cu putenic potential antioxidant, cum ar fi cunoscutul Resveratrol, coQ10, vitamina E si altele, special create pentru a asigura organismului protectia necesara.

Ce sunt antioxidantii?

Antioxidantii sunt substante ce se gasesc in alimente si care opresc sau intarzie deteriorarea celulelor tale. Pot fi gasiti in multe tipuri de alimente, dar in special in plante. Sunt eliberati din alimentele pe care le consumam prin digestie si calatoresc din fluxul sanguin in celulele noastre. Le protejeaza de daune prin eliminarea deseurilor, numiti radicali liberi, inainte de a putea face rau. Radicalii liberi pot fi cauzati de toxine exterioare precum fumatul, radiatiile de la soare, poluarea si substantele chimice toxice.

Desi organismul uman poseda un scut de aparare impotriva radicalilor liberi, uneori este nevoie de ajutor suplimentar. Dupa ce radicalii liberi sunt atasati de antioxidanti, acestia nu se pot lega cu parti ale celulelor si, prin urmare, nu pot provoca daune.