Minerale

Minerale si oligoelemente CaliVita necesare organismului

Minerale si oligoelemente CaliVita necesare organismului

Mineralele sunt substante naturale care, similar vitaminelor, nu pot fi produse de catre organism, dar care sunt esentiale pentru functionarea acestuia.

Produsele CaliVita includ mineralele de care corpul nostru are cea mai mare nevoie:

- Calciul si magneziul sunt minerale necesare pentru mentinerea sanatatii sistemului osos si muscular cat si pentru buna functionare a sistemului nervos;

- Fierul, componentul principal al hemoglobinei, intervine in transportul oxigenului si asigura performante fizice si intelectuale optime;

- Zincul este un constituent esential al sistemului enzimatic celular, participand la toate procesele metabolice;

- Seleniul, prin puternicul potential antioxidant, asigura o protectie excelenta impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi.

De ce omul modern nu are suficiente minerale?

Mineralele si oligoelementele stau la baza tuturor organismelor vii

Mineralele, ca si vitaminele, actioneaza adesea ca cofactori in cataliza miliarde de reactii chimice care au loc tot timpul in organism. Dar au si alte responsabilitati.

Lumea din jurul nostru este bogată in minerale, dar ele ajung in corpurile noastre in cantitati mai mici decat este nevoie. Motivele acestui lucru sunt numeroase.

Corpul uman nu produce niciunul dintre minerale, asa ca trebuie sa obtina din alimente si suplimentari la dieta. Unele minerale (de exemplu, calciu osos si fosfor) pot fi stocate in organism. In acest caz, corpul poate extrage elementele necesare, dupa caz.

Practica actuala a agriculturii agresive saraceste compozitia minerala a solurilor, prin urmare, omul modern foloseste produsele care nu contin substante minerale in cantitati suficiente.

In plus, cantitati semnificative de vitamine si oligoelemente dispar din produse prin gatit. De asemenea, multe feluri de mancare, care se presupune ca se completeaza bine reciproc, de fapt, impiedica asimilarea componentelor continute in fiecare dintre ele.

Lipsa de minerale din organism duce la consecinte triste. Astfel, deficienta de zinc provoaca o perturbare a pubertatii. Lipsa de calciu si fosfor se confrunta cu subtierea si oasele fragile, deficitul de fier provoaca anemie, deficienta de iod duce la boli ale glandei tiroide.

Prin urmare, trebuie sa aven grija de imbogatirea artificiala a dietei cu vitamine, minerale si oligoelemente care compenseaza lipsa de nutrienti in acest mod.