CaliVita

Power Mins

Power Mins Calivita, Complex de minerale

Power Mins

Pret 54.60 lei in stoc

Niciunul din procesele care se desfasoara in organismul nostru nu ar fi posibil in absenta anumitor minerale. Power Mins contine 10 dintre mineralele esentiale cele mai importante de care este nevoie zilnic pentru buna functionare a celulelor corpului nostru.

  • Administrare: 1-2 tablete zilnic
  • Cantitate: 100 tablete

Complex de minerale

Beneficii Power Mins CaliVita?

Mineralele sunt necesare omului fiind implicate in constructia de celule si tesuturi si activitatea sistemelor enzimatice.

Exista doua grupuri de minerale: macroelemente (sau minerale) si oligoelemente (sau microelemente). Portia zilnica de macroelemente (sodiu, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, fier), este masurata in miligrame sau chiar grame, dar oligoelemente, care includ cuprul, zincul, manganul, cobaltul, molibdenul, cromul, nichelul, iodul, fluorul, siliconul etc., nevoia este de zeci sau sute de ori mai mica.

Calciul joaca un rol important in metabolism, contribuie la mentinerea excitabilitatii normale a tesutului nervos si muscular. Lipsa de calciu duce la oase fragile.

Sarurile de calciu se gasesc in multe alimente precum cereale, legume, produse lactate. Rata de calciu pentru un adult este de 800-1000 mg pe zi. Aportul crescut de calciu este necesar pentru femei dupa 40 de ani.

Magneziul, care se regaseste in oase si alte tesuturi ale corpului, joaca un rol important in multe procese metabolice. Impartirea sarurilor sale este corelata cu schimbul de fosfor si calciu. Calciul este absorbit cel mai eficient in raport cu magneziul 2: 1.

Potasiul este important pentru func?ionarea normala a sistemului cardiovascular, deoarece imbunatateste urinarea. In organism, raportul dintre potasiu si calciu si magneziu ar trebui sa fie 2: 2: 1.

Se pare ca nevoia organismului de fier, este mica si se ridica la aproximativ 15 mg pe zi, insa compusii de fier sunt o parte esentiala a multor tesuturi ale corpului. De exemplu, globulele rosii (eritrocitele) contin o cantitate semnificativa de fier. De asemenea, face parte din anumite enzime. Lipsa de fier in dieta poate duce la anemie.

Cuprul cu microelemente este implicat in constructia unui numar de enzime, afecteaza procesele de absorbtie intestinala a fierului si, astfel, formarea hemoglobinei. Deficientele sale sunt rare, dar trebuie sa includa un complex multivitaminic si mineral de calitate pentru a asigura echilibrul necesar de minerale.

Zincul, care este concentrat in organism in principal in sistemul scheletului, pielea, parul, participa la munca multor enzime. La om, deficienta de zinc este un fenomen foarte frecvent, duce la crestere mai lenta, maturare sexuala, pierderea gustului, simtul mirosului redus.

Manganul microelement este necesar pentru cresterea normala, functionarea cartilajelor si a tesuturilor osoase, sinteza proteinelor. Participa la reglarea metabolismului glucidelor si a grasimilor, promoveaza formarea insulinei - hormonul pancreasului. Se observa ca continutul de mangan este redus in sangele si tesuturile pacientilor cu diabet.

Cromul are un impact asupra metabolismului carbohidratilor, asimilarii glucozei. Aportul de insulina contribuie la eliminarea sporita a cromului din organism. De aceea, deficienta de crom este frecvent observata la pacientii diabetici care primesc insulina.

Iodul este necesar pentru formarea tiroxinei - hormonul tiroidian. Se observa ca iodul influenteaza reducerea colesterolului din sange. Nu este surprinz?tor, asadar, ca iodul a fost considerat de mult timp unul dintre cele mai eficiente mijloace de a contribui la prevenirea aterosclerozei.

Seleniul este o componenta esentiala a protectiei antioxidante a omului. Deficienta sa este foarte frecventa, in special in randul barbatilor. Primul, deficienta de seleniu afecteaza activitatea sistemului cardiovascular.

Molibdenul este incorporat in complexele Power Mins pentru a compensa excesul de sare din alimente. Mai mult decat atat, deficienta de molibden este agravata de situatiile stresante frecvente. La deficitul de molibden creste riscul de dezvoltare a cancerului esofagian.

Compozitia complexului mineral Power Mins este echilibrata cu cea mai buna asimilare. Mineralele si oligoelementele continute de acesta sub forma de chelat asigur biodisponibilitatea acestora.

Produsul Power Mins Calivita, Complex de minerale, face parte din gama de suplimente alimentare naturale CaliVita si se gaseste in Minerale, sectiunea Suplimente.

Cui se recomanda Power Mins

Recomandari:

- sprotivilor si persoanelor care executa munci fizice, din cauza transpiratiei abundente care apare in timpul activitatilor fizice intense.
- persoanelor care au nevoie de suplimentarea a cel pu?in doua tipuri de minerale.
- persoanelor care iau vitamine, pentru a optimiza efectele benefice ale acestor vitamine.
- persoanelor care doresc sa refaca starea generala de sanatate a organismului in urma unei boli.

Continut:

250mg Calciu, 150mg Magneziu, 7.5mg Zinc, 4mg Mangan, 4mg Fier, 0.5mg Cupru, 125mc Molibdenm, 50mcg Iod, 50mcg Crom, 20mcg Seleniu

Produse cu interes crescut