Vitamine

Vitamine CaliVita. Necesarul tau zilnic de vitamine!

Vitamine CaliVita. Necesarul tau zilnic de vitamine!

Vitaminele sunt substante naturale, necesare organismului pentru desfasurarea in bune conditii a proceselor metabolice. Nu pot fi sintetizate de catre corp, de aceea este necesar ca acestea sa fie incluse in dieta noastra zilnica, fiind esentiale pentru functionarea si dezvoltarea armonioasa a organismului.

Care sunt rolurile vitaminelor in organism?

Vitamina C este deosebit de importanta pentru corp, ea fiind implicata in mentinerea sanatatii sistemului osos, intarirea sistemului imunitar si apărarea organismului de infectii;

Vitamina D este necesara pentru o buna absorbtie a calciului, ajuta la dezvoltarea armonioasa a sistemului osos avand un rol esential in dezvoltarea si functionarea cerebrala;

Vitamina A este un aliat de nadejde a sistemului imunitar, insă efectele sale benefice se observa cu precadere la nivelul ochilor, imbunatatind vederea, si la nivelul pielii unde ajuta la reducerea ridurilor; precursor al vitaminei este beta-carotenul, pe care organismul il transforma in vitamina A;

Vitamina E are un puternic potenţial antioxidant, protejand pielea de efectele nocive ale radicalilor liberi;

Complexul de vitamine B este implicat intr-o multitudine de functii, aceste vitamine fiind necesare pentru imbunatatirea performantelor intelectuale, ameliorarea simptomelor asociate starilor de nervozitate si stres, stimularea metabolismului energetic.

De ce avem nevoie de vitamine?

Vitamine si antioxidanti pentru o sanatate deplina!

Vitaminele sunt substante biologic active necesare functionarii normale a organismului. Acestea promoveaza metabolismul corespunzator, cresc performanta, rezistenta la infectii. Spre deosebire de proteine, grasimi, carbohidrati, nevoia noastra de vitamine este de doar cateva mii, sutimi de gram. Vitaminele sunt foarte instabile si sunt distruse in timpul gatirii produselor.

Lipsa de vitamine din dieta poate duce la tulburari severe in organism (avitaminoza), dar avitaminoza este rara. Hipovitaminoza, adica reducerea furnizarii organismului de anumite vitamine, este mult mai frecventa.

Alimentația buna depinde nu numai de valoarea energetică a alimentelor, de dieta echilibrata a proteinelor, grasimilor si carbohidratilor, dar ofera si vitamine, oligoelemente si minerale. 

Chiar si cu o dieta echilibrata si variata, omul modern are un deficit pentru majoritatea vitaminelor cu 20-30%. De fapt, multe persoane au un deficit de vitamine si mai profunde.

Pentru a rezolva aceasta problemă globala pentru tine si familia ta, poti folosi suplimente alimentare pentru o alimentatie zilnica. Aceste suplimente alimentare, numite alte nutraceutice contin vitamine si antioxidanti derivati din surse naturale. Utilizarea suplimentelor alimentare este o parte importanta si integranta a stilului de viata al omului modern.